Seizoen 2020 – 2021 van start

Na het onverwachte einde van het afgelopen seizoen, staat het nieuwe seizoen dan toch eindelijk voor de deur.
Hoewel nog we nog wachten op de laatste protocollen van zowel Sportfondsen als de NBB, willen wij graag alvast de laatste stand van zaken met u delen.

Trainingen en wedstrijden

Op dinsdag 1 september 2020 gaan we weer starten met de trainingen voor het nieuwe seizoen. De TC heeft inmiddels de teamindeling en het trainingsschema voor seizoen 2020/2021 gereed. De teamindeling wordt vanuit de TC gedeeld. Het trainingsschema is inmiddels op de website geplaatst.
De eerste wedstrijden worden, mits mogelijk uiteraard, gespeeld vanaf 5 of 12 september 2020. Zodra de bond het definitieve schema heeft opgesteld zal dit op de sportlink app zichtbaar zijn.

Trainers en coaches gezocht

Momenteel zijn er nog wel een aantal vacatures voor trainers en/of coaches. Het zou natuurlijk ontzettend jammer zijn als voor het komende seizoen die niet opgevuld kunnen worden. Wij roepen dan ook iedereen op die het leuk lijkt (en het is ook echt heel leuk!) om een team te begeleiden, contact op te nemen met onze TC via tc@bvlisse.nl. Basketbalkennis is daarbij niet noodzakelijk.

Corona update en maatregelen

Vanaf de uitbraak van het virus staan wij in contact met de NBB en Sportfondsen. Dat zijn de twee organisaties die voor ons bepalend zijn. NBB laat zich informeren en bijstaan door NOC-NSF, Sportfondsen volgt de instructies van de overheid via de Gemeente Lisse.

In eerste instantie heeft dit geresulteerd in de sluiting van het sportcomplex. Op enig moment was buitensporten weer toegestaan. Echter is, in ruggespraak met de technische commissie, afgezien van die mogelijkheid om redenen van veiligheid voor onze leden met betrekking tot locatie en ondergrond. Vanaf het moment dat binnensporten mogelijk is geworden, hebben wij de leden in de mogelijkheid gesteld om daaraan mee te doen.

Enkele teams zijn inmiddels, onder beperkte voorwaarden, weer gestart met de trainingen. Dit verloopt goed. Vanuit Sportfondsen hebben wij dan ook geen klachten of opmerkingen ontvangen als ware dat wij niet voldoen aan de maatregelen. Zij zijn de leidende partij voor wat betreft de maatregelen in de sportaccommodatie. Op dit moment gelden, voor het binnensporten, de maatregelen zoals deze door Sportfondsen worden gehanteerd. De kleedruimtes zijn gesloten en buiten de sportruimte houden we anderhalve meter afstand. Als je klachten hebt, kom je uiteraard niet trainen.

Als vereniging volgens wij steeds de geldende protocollen van de Gemeente en NBB. De NBB is bezig met het maken van een handreiking met tips voor verenigingen. Deze zullen we uitwerken voor de start van de competities en delen met de leden.

Zodra wij weer verdere informatie ontvangen, zullen wij deze uiteraard weer verwerken in onze manier van sporten.

Wij wensen iedereen een goed en sportief nieuw seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *