Geen training tot en met 6 april

Zoals waarschijnlijk iedereen al heeft vernomen, heeft de overheid extra maatregelen genomen om corona besmettingen tegen te gaan. Dit betekend dat ook wij als BV Lisse genoodzaakt zijn om te besluiten om alle trainingen tot en met 6 april 2020 te annuleren. Zodra verdere informatie beschikbaar is, laten we dit direct weten. Houd de website, social media, app en email in de gaten.

Update corona virus

Donderdag 12 maart is er vanuit het bestuur uitvoerig contact geweest met de NBB en sportfondsen. Vooralsnog gaan de trainingen door.
We houden alle ontwikkelingen in de gaten en blijven in contact met de bond, sportfondsen en de gemeente. Afhankelijk van de situatie, opkomst of instructies zullen wij de komende tijd aanzien of andere maatregelen nodig zijn.

Solide winst over Woodpeckers voor BV Lisse

BV Lisse speelde zaterdagmiddag tegen de Woodpeckers uit Houten. Na een matig begin en gemakzuchtige eerste helft (40 – 33) werd er orde op zaken gesteld. Er werd gewonnen met 90 – 70.

BV Lisse trad zaterdagmiddag aan tegen de Woodpeckers uit Houten. In de uitwedstrijd in Houten werd slechts met drie punten gewonnen. De taak was aan de heren om te laten zien dat zij een maatje zijn gegroeid sinds die tijd. Deze wedstrijd werd gespeeld zonder de geblesseerde Rohan van der Zwet (knie), Sander Korteweg kwam deze wedstrijd terug van een enkelblessure.

BV Lisse heren 1 kent de laatste paar wedstrijden zeer goede eerste kwarten. Echter, dit kon deze wedstrijd helaas niet doorgezet worden. Er werd nauwelijks verdedigd en slordig gespeeld. De mannen leken nog niet gebrand om te winnen. Ook de woodpeckers wisten weinig defense op de vloer te kunnen leggen. Lisse kon daardoor aanvallend bijblijven, het kwart eindigde in 19 – 20.

In het tweede kwart weten de Lissenaren de verdediging wat aan te scherpen. Ook laten zij zien dat ze aanvallend simpelweg beter zijn voor de hun tegenstander. Dit levert winst van het tweede kwart op met 21 – 13. We gaan rusten met 40 – 33.

In de rust wordt de nadruk gelegd op hardere verdediging. Coach Metin en zijn assistent Hans Luijk hamerden op de gemaakte verdedigende afspraken.

Het derde kwart met een aanvallende uitbarsting van de Lissenaren. Lisse wist waar de gaten van de verdediging van hun opponent lagen. Ze weten binnen drie minuten de stand op 55 – 35 te zetten. De Woodpeckers moeten vluchten in een timeout, waar ze uitstekend op reageren. Het kwart eindigt in 65 – 51 voor de thuisploeg.

In het vierde kwart vliegt Lisse weer aanvallend uit de startblokken, het staat op een zeker moment 85 – 59. Als laatste redmiddel proberen de Woodpeckers een zone verdediging. Dit wordt uitstekend uitgespeeld door Lisse. De Lissenaren stoppen echter iets te vroeg met spelen, de wedstrijd eindigt in 90 – 70.

De heren 1 van BV Lisse heeft nu twee weken vakantie. Na deze vakantie komen de cruciale wedstrijden waarin daadwerkelijk bepaalt gaat worden waar zij in de ranglijst horen.

BV Lisse Heren 1 deelt flinke tik uit

BV Lisse heeft zaterdagavond tegen de Utrecht Bulls duidelijke taal gesproken. In eigen huis werd er door de 2de divisionist ruim gewonnen, de eindstand bedroeg 96-60.

Op de goede verdedigende uiting vorige week tegen BV Amsterdam hoopte de mannen voort te kunnen borduren tijdens deze wedstrijd. Kleine kanttekening, Maurijn Spierenburg (afwezig) en Sander Korteweg (geblesseerd) konden deze wedstrijd helaas niet aan deze
wedstrijd deelnemen. De laatste 24 seconde van de warming-up werden in stilte doorgebracht door beide ploegen om het helikopterongeluk van Kobe Bryant, zijn dochter en zeven anderen te herdenken, de stilte eindigde in een luid applaus.

In het eerste kwart vliegt BV Lisse uit de startblokken. De heren stonden al op 12 punten voordat de tegenstander op het bord verscheen. Door bikkelhard te verdedigen en de aanvallen goed uit te spelen werd netje gemakkelijk gevonden. Stefan Vos wist er dit kwart 3
driepunters in te gooien. Het kwart eindigde in 31-4. De wedstrijd leek gespeeld. Het tweede kwart begon met een driepunter voor de uitploeg. De ijzersterke verdediging van het eerste kwart leek in rook opgegaan te zijn. Links en rechts werden er mensen voorbij
gelopen en de tegenstander kon zijn eigen missers ook nog oprapen onder de ring. Het kwart werd verloren met 19-23 en met 50-27 begon de rust.

Coach Metin maakte het in de rust duidelijk dat één kwart goed spel niet goed genoeg zou zijn. Hij gaf zijn team mee om de verdedigende energie van het eerste kwart weer op te pakken. Dit zou aan de andere kant van het veld weer gaan leiden tot makkelijke scores.
Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Het kwart werd gewonnen met 22 tegen 10, en na drie kwarten gaf het scorebord 72-37. Het laatste kwart was daarmee slechts een formaliteit geworden. De honderd werd helaas niet gepasseerd, het werd 96 tegen 60.
Scores: Stefan Vos 23, Wouter Luijk 20, Rohan van der Zwet 19, Allard de Jong 17, Thomas  Vos 11, Roland Wessels 4, Bart Hakkesteegt 2, Joost Mens en Koen van der Zwet kwamen deze wedstrijd niet tot scoren.

Algemene ledenvergadering 11 februari

Het bestuur nodig alle leden uit uit voor de Algemene Leden Vergadering van BV Lisse opdinsdag 11 februari 2020 vanaf 19.30 uur in de Waterkanten te Lisse. Ter voorbereiding van de vergadering zijn de vergaderstukken op te vragen via het secretariaat.

Takenlijst tot en met december

Het seizoen is weer begonnen. Heren 1 heeft de eerste wedstrijden alweer gespeeld. Volgend weekend beginnen de andere teams ook weer. Hier vind je de takenlijst tot en met december. Zet je taken in je agenda. Wil je ruilen? Doe dit binnen je team of in een van de andere trainingsgroepen. Veel succes komend seizoen!

Concept teamindeling bekend

In de bijlage vind je de voorlopige teamindeling voor het seizoen 2019/2020. De definitieve teamindeling wordt rond 1 september bekend gemaakt.

In dit overzicht zijn alleen de spelers van de wedstrijd spelende teams te vinden. Het overzicht van de trainingsgroepen en trainingstijden wordt binnenkort bekend gemaakt.

Zoals je in het overzicht kan lezen, zijn er nog heel veel vacatures voor begeleidende rollen binnen de teams. Mocht je geïnteresseerd zijn in het vervullen van één van de rollen binnen een team, neem dan contact op met Thomas Vos (06-48511339) of Stefan Vos (06-24472435)

concept teamindeling