Takenlijst tot en met december

Het seizoen is weer begonnen. Heren 1 heeft de eerste wedstrijden alweer gespeeld. Volgend weekend beginnen de andere teams ook weer. Hier vind je de takenlijst tot en met december. Zet je taken in je agenda. Wil je ruilen? Doe dit binnen je team of in een van de andere trainingsgroepen. Veel succes komend seizoen!

Concept teamindeling bekend

In de bijlage vind je de voorlopige teamindeling voor het seizoen 2019/2020. De definitieve teamindeling wordt rond 1 september bekend gemaakt.

In dit overzicht zijn alleen de spelers van de wedstrijd spelende teams te vinden. Het overzicht van de trainingsgroepen en trainingstijden wordt binnenkort bekend gemaakt.

Zoals je in het overzicht kan lezen, zijn er nog heel veel vacatures voor begeleidende rollen binnen de teams. Mocht je geïnteresseerd zijn in het vervullen van één van de rollen binnen een team, neem dan contact op met Thomas Vos (06-48511339) of Stefan Vos (06-24472435)

concept teamindeling

Basketbaltoernooi in Lisse groot succes

BV Lisse was zondag 31 maart gastheer voor veel basketbalteams uit de hele regio. Met wel tien teams werd het een heel leuk basketbaltoernooi waarbij kinderen van tien jaar en jonger veel hebben geleerd en veel plezier hebben beleefd. De twee teams uit Lisse hebben samen drie van de vier wedstrijden gewonnen.
Verder zorgde de vele familie en vrienden voor volle tribunes en een geweldige sfeer.
Het was mooi om te zien hoe vrijwilligers van de basketbalvereniging Lisse zich hebben ingezet voor het opbouwen en afbouwen van de zaal, als scheidsrechter en voor de klok en zaalleiding. Daardoor liep de organisatie super gesmeerd. Dank voor iedereen die heeft geholpen en dank aan alle teams voor het bezoek aan de Waterkanten.
We zien dat basketbal onder kleine kinderen steeds populairder wordt. Voor iedereen geldt dat gratis drie keer kan worden meegetraind om te zien of basketbal ook voor jou leuk is. Dit seizoen duurt tot de meivakantie. Het nieuwe seizoen begint in september weer.
 

Bijzondere Algemene Ledenvergadering 9 april

Op 9 april 2019 is er een bijzondere Algemene Ledenvergadering voor de goedkeuring van de statuten, huishoudelijk regelement en het reglement vertrouwenspersoon.

Het gaat om een korte bijeenkomst  waarin uitsluitend deze stukken ter goedkeuring worden voorgelegd. De bijeenkomst zal plaats vinden om 20.30 uur in de waterkanten.

Hieronder vind je de stukken die behandeld worden.

Huishoudelijk reglement 25-2-2019

Statuten 10-3-2019

reglement vertrouwenspersoon

Algemene LedenVergadering op 12 februari

Dinsdag 12 februari 2019 om 19.30 uur is de Algemene Ledenvergadering van onze vereniging in De waterkanten.

Op de agenda staat  onder andere:

  • Verslag van betuur en technische commissie
  • Vaststelling nieuw huishoudelijk reglement (zie bijlage)
  • Benoeming bestuursleden
  • Vaststelling contributieWij verwachten zoveel mogelijk aanwezigen. De trainingen vanaf 19.15 uur vervallen.

Siebe is Rookie van de maand oktober

De eerste Rookie van de maand van het seizoen 2018-2019 speelt in de MU16. Siebe Bodde speelt al jaren bij BV Lisse en is altijd actief tijdens de training. Volgens zijn coach heeft hij de titel verdiend omdat hij aanbood teamcaptain te zijn terwijl de rest van het team zich stil hield. Hij denkt als captain actief mee over de opstelling en spoort de andere jongens aan om in te spelen. Hij durft teamgenoten aan te spreken op hun gedrag en blijft positief. Ook als het moeizaam gaat!

As. zaterdag 13 oktober zit Siebe om 17.45 op de bank bij Heren1 tijdens hun thuiswedstrijd. Dinsdag werd hij na zijn training verrast met zijn benoeming door Allard de Jong, die net als Siebe center speelt in zijn team.

 

Eerste competitieweekend: winst voor H1 en H2. U20-1 verliest in laatste seconden.

De competitie is eindelijk van start gegaan en alle teams hebben afgelopen weekend hun eerste wedstrijd gespeeld. Hieronder lees je de verslagen van de wedstrijden van Heren1, Heren2 en Mu20-1.

BV Lisse MSE 2 – Lake City Players MSE 1

Na het kampioensseizoen van vorig jaar is de Heren 2 van Lisse en klasse hoger gaan spelen. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was de thuiswedstrijd tegen het eerste team van Lake City Players uit Uitgeest. Een aantal jaren geleden hebben de teams nog tegen elkaar gespeeld dus de tegenstander was niet geheel onbekend. Dit seizoen is de Heren 2 versterkt door Bart uit de HU20 en Bryan, overgekomen van KTC. Lisse begint scherp  en met een hoog tempo aan de wedstrijd. Verdedigend is het in het eerste kwart nog even uitvogelen wie de gevaarlijke mannen van de tegenstander zijn. In de aanval gaat de bal in een hoog tempo rond en wordt er zowel in de bucket als van buitenaf gescoord.

Stand na Q1: 20 – 11

Aan het begin van het tweede kwart draait Lisse verdedigend de duimschroeven aan. De guards van de tegenstander worden bij vlagen full-court opgepakt en dit leidt een aantal keer tot een steal en een makkelijke score. In de aanval speelt Lake City Players een versnelling langzamer dan Lisse waardoor ze slechts af en toe door de verdediging van Lisse breken. Ondertussen blijft Lisse de bal snel opbrengen en wordt de wedstrijd al snel opengebroken. De mannen uit Uitgeest komen er eigenlijk niet meer aan te pas. De eindstand geeft de verhoudingen op het veld goed weer.

Stand na Q4: 90 – 25 in het voordeel van Lisse. Een goede eerste wedstrijd van het seizoen!

Onze Gezellen MSE 2 – BV Lisse MSE 1

Na de tweede plaats van vorig seizoen in de 1e klasse van Noord-Holland en het vertrek van de kampioen uit Amsterdam is het doel voor de Heren 1 dit seizoen kraakhelder. Kampioen worden. Het is daarom zaak om een goede seizoenstart te maken. Dit jaar is Wouter Luijk teruggekeerd op het oude nest. Door zijn ervaring in o.a. de U18 van ZZ Leiden zal hij dit jaar ongetwijfeld een extra wapen voor de Heren 1 zijn.

Vorig jaar werd de meeste schade aan het begin geleden en dat zal dit seizoen voorkomen moeten worden. Na het succesvolle bekertoernooi was de eerste competitiewedstrijd een uitwedstrijd in Haarlem tegen O.G. Deze jonge snelle ploeg speelt op een berucht klein veld in een doorgaans koude hal en is al jaren een lastige wedstrijd om te winnen. In het seizoen ervoor werd er bijvoorbeeld pas in de verlenging gewonnen. Lisse begon in een hoog tempo aan de wedstrijd en neemt de eerste paar scores voor zijn rekening. Aanvallend zit er aanvankelijk veel beweging in de bal. In de verdediging worden korte momenten van slordigheid genadeloos afgestraft door O.G in de vorm van makkelijke lay-ups of open driepunters.

Stand na Q1: 19 – 21 in het voordeel van Lisse

In het tweede kwart wordt er beter verdedigt aan de kant van Lisse maar gaat het tempo uit de aanval. Er wordt veel gekeken naar individuele spelers zonder beweging van de bal af. Op het kleine veld in Haarlem is dit overduidelijk niet de winnende strategie. Haarlem gooit verdedigend ook flink de beuk erin en komt er grotendeels mee weg bij de scheidsrechters, tot onvrede aan de kant van Lisse.

Stand na Q2: 31 – 35

Na rust eigenlijk hetzelfde beeld in de wedstrijd. Het tempo is uit de wedstrijd en Lisse moet vooral leunen op de verdediging. Bij vlagen speelt Lisse een aantal goede minuten waarbij de voorsprong naar 10/11 punten gaat. Vervolgens wordt deze door slordigheden binnen no-time weer weggegeven waardoor Lisse eigenlijk nooit O.G van zich af kan schudden. Vooral in de rebound laat Lisse een aantal steken vallen.

Stand na Q3: 47 – 48

In het laatste kwart gooit Lisse er nog wat bovenop in de verdediging en wordt er in de aanval wat beter gezocht naar de open schutters. Toch komt Lisse nooit echt los van de Haarlemmers tot er tegen het einde van de wedstrijd een aantal schoten toch nog vallen en O.G. de vrije worpen niet kan benutten om aan te haken. Alhoewel bij Lisse het percentage aan de vrijeworplijn niet geweldig is, weten ze toch de wedstrijd uit het vuur te slepen.

Stand na Q4: 64 – 69

Al met al een lastige pot om het jaar mee te beginnen. Daarnaast maakt Lisse het zichzelf onnodig moeilijk door een groot aantal vrije worpen te missen. Verdedigend is 64 punten tegen in een wedstrijd met een redelijk hoog tempo goed. Een aardige start van het seizoen dus. Volgende week zullen de mannen van Zeemacht uit Den Helder op bezoek komen in De Waterkanten.

Rebound ’84 M20-1 – BV Lisse M20-1

Met drie heren van 16, twee van 17, een van 18 en een van 19 met een U20 team in een U22 competitie. Dat is de uitdaging waar Auke, Bart, Bas, Martijn, Mika, Niels en Ronald voor staan. Het vertrek van drie spelers uit het U18 team van vorig jaar betekent  nieuwe rollen voor de spelers die bleven. En een hele nieuwe samenwerking. Het team is ingedeeld in de F klasse waarin meerdere U20 teams zijn ingedeeld.

Zondag was de vuurdoop voor het team, zonder Ronald, met een wedstrijd tegen Rebound ‘84. We merkten meteen dat we niet het enige team zijn dat bestaat uit een mix van leeftijden. We zagen kansen!

Helaas liepen we meteen al tegen een achterstand aan. Door vast te blijven houden aan ons eigen spel, rondpasen, snijden en kansen afwachten, kwamen we snel gelijk. De hele wedstrijd ging de stand gelijk op. Alle punten telden. 1.30 voor tijd stonden we 4 punten voor. We roken de overwinning. Helaas bracht een mooie driepunter de tegenstander dichtbij. Met nog een score en een vrije worp ging de overwinning aan onze neus voorbij.

Stand na Q4: 57-55