2000-2008

Seizoen 2000-2001

Op bestuurlijk niveau de nodige perikelen. André Jansen Sr. en Terry v.d. Akker hadden reeds vorig seizoen aangegeven af te zullen treden op de jaarvergadering. Zij houden voet bij stuk en treden op 3 oktober af. Een lichte paniek binnen de vereniging. Er zijn nog geen opvolgers gevonden. De overgebleven bestuurleden schrijven een extra ledenvergadering uit voor 31 oktober. Zij zullen ook opstappen als de vacatures niet ingevuld worden op deze extra vergadering. Gelukkig loopt alles goed af. J.W. v.d. Burg en John de Bruin komen het bestuur als voorzitter en penningmeester versterken. Eind goed al goed. De competitie is intussen gestart en Cees Langeveld heeft grootse plannen voor de kerstweek. Hij wil een ‘Lisse basketball week’ organiseren met voor elk wat wils. Uiteindelijk blijven er van al deze plannen slechts twee onderdelen over: het 33e schoolbasketbalkam-pioenschap voor scholieren en het 4e Kampioenschap van de Bollenstreek voor clubs. Een en ander verloopt niet vlekkeloos. De kachel van de sporthal weigert z’n diensten. Tijdens het schoolbasketbal is het ‘koud’ en op 30 december, bij aanvang van het kampioenschap van de Bollenstreek, is het ijskoud. Eigenlijk is het onverantwoord te spelen. De medewerkers houden hun jassen aan. De prijsuitreiking vindt plaats in een ‘warme’ kantine. Al met al niet het meest geslaagde toernooi.

Uitslag:

  1. BV Lisse (kampioenschap v.d. Bollenstreek)
  2. Grasshoppers
  3. BC Utrecht/BV Hillegom

Een positef onderdeel van deze dag mag niet onvermeld blijven. Het sponsorschieten o.l.v. Dames 1. Voornamelijk jeugdleden hadden zelf sponsors gezocht die voor elk raak schot een bepaald bedrag zouden betalen. De penningmeester kon aan het einde van de dag ruim 4000 gulden bijschrijven in het kasboek. De aspiranten jongens A zorgden voor bijna de helft van dit bedrag.

In de regionale bladen verschijnen diverse berichten over het vervangen of opknappen van sporthal Meerzicht. De gemeenteraad van Lisse zal in het voorjaar een beslissing nemen. Ook Dames 2 en Dames 3 geven de penningmeester een duwtje in de rug. Zij verzinnen een ludieke actie en kiezen voor ‘Bollenstreekfolklore en gezelligheid’. Eind april steken zij met aanhang en een aantal vrijwilligers uit de rest van de vereniging een wagen voor het bloemecorso van de Bollenstreek. Het steekwerk aan de wagen “Dansende Kranen’ van het Havenbedrijf Rotterdam levert ƒ 1500,– voor de clubkas op en een 5e prijs bij de stekers.

Op sportief gebied valt nog het volgende te melden. Het seizoen eindigt met twee kampioenschappen. De jongens aspiranten A worden op 17 maart kampioen, gevolgd door Dames 1. Dames 1 mogen daarom het volgende seizoen weer uitkomen in de eredivisie.

Omdat Dames 1 het ‘vlaggenschip’ van de vereniging is wordt er een heuse receptie georganiseerd aan het einde van het seizoen. Tijdens deze bijeenkomst verklaart wethouder Jaap Schuyt dat er snel een beslissing genomen wordt m.b.t. de toekomst van sporthal Meerzicht. Cees Langeveld weet hem de volgende uitspraak te ontlokken: “bij nieuwbouw van de sporthal krijgt Cees 25 m² van de oude vloer als deze vloer niet meegaat”. Het kampioenschap van Dames 1 krijgt later nog een vervolg met een officiële ontvangst op het gemeenthuis.

Heren 1: Jörgen Goudswaard, Jeroen Koot, Fred Turk, Nanno Velthuyzen van Zanten, Marco Vrijburg, Jan Koek, Jan Duindam,

Heren 2: Dennis Smeltink, André Jansen, Wouter Koop, Pasacal van Dijk, Tim Rosier, Niels Bader, Erik Prins, Rutger Vos, Peter Rovekamp, Gerrit Jan de Bock, René van Ooijen

Dames 1: Marleen Droogh, Ellen Droogh, Joke v.d. Heuvel, Marjon de Bruin, Antoinette Duivenvoorde, Leonoor Duivenvoorde, Lucette Belfor, Melanie Rodewijk, Monique Kortman, Marianne Schuit (kampioen, coach Hans van Vegten)

Seizoen 2001-2002

Het veertigste basketbalseizoen van BV Lisse. De meest ervaren spelers van BV Lisse maken ruimte voor de jeugd. Heren 2 wordt weer Heren 1 o.l.v. Maarten. Jörgen gaat (na veel geschrijf) in het 2e spelen, en Nanno gaat zijn geluk in Utrecht beproeven. Het 2e damesteam moet teruggetrokken worden uit de competitie wegens gebrek aan speelsters (in verwachting).

De wedstrijdprogramma’s en takenlijst worden nu ook via E-mail verstuurd. Eind november worden de (nieuwe) sponsors van de vereninging en van Heren 1 en Dames 1 in het bijzonder aan het publiek voorgesteld. Dames 1 (Admiraal Schilders en Valk Lisserbroek B.V.) en Heren 1 (Hans van Egmond Architekten) spelen weer in een splinter nieuw tenue. De andere sponsors zijn Rabobank Lisse, Jan van der Meer Makelaardij, Intersport Van Gerven de Jong, Air Forwarding Service, Nova College en Peereboom Communications.

Er is een feestcommissie benoemd (Jörgen Goudswaard, Aleid Eigenraam, Marthe Mooijekind, Marit Zonnveld, Sven v.d. Meer, Rick v.d. Ploeg, Alexander Sluymer, Mark van Gastel, Kitty v.d. Ploeg en Cees Langeveld). Zij vergaderen veel, verzetten veel werk en komen tot het volgende programma: Vrijdag 1 februari 2002: toernooi voor de vrijdagavondcompetitie en lentetoernooi. Zaterdag 2 februari: activiteiten voor de jeugd, wedstrijd van Heren 1, receptie, competitiewedstrijd Dames 1 en tot slot een knalffest in de kantine. Zondag 3 februari: reünie voor leden en oudleden van 12.00 tot 18.00 uur. Het schoolbasketbaltoernooi is nu in handen van Paula v.d. Ploeg en Hélène van Gastel. Het toernooi verloopt, zoals te verwachten was, mede dankzij de medewerking van veel basketballeden, zoals van ouds. Tom en Pascal organiseren nog een oliebollentoernooi en op 1 januari 2002 doet de EURO zijn intrede.

Heren 1: Niels Bader, Jan Duindam, Dennis Smeltink, Pascal van Dijk, Wouter Koop, André Jansen, Gerrit Jan de Bock, René van Ooijen, Tim Rosier, Peter Rövekamp, Pacal Verhaar (coach Maarten van ’t Schip)

Dames 1: Marleen Droogh, Ellen Zandbergen-Droogh, Joke v,d, Heuvel, Marion de Bruin, Lucette Belfor, Antoinette Duivenvoorde, Leonoor Duivenvoorde, Ypke Hemminga, Melanie Rodewijk, Marianne Schuit, Monique Kortman, Marijn Neijendorff (coach Hans van Vegten).