Huisregels / statuten

Basketbal is een teamsport. Dat betekent dat je met elkaar verantwoordelijk bent voor het resultaat. Maar ook voor het plezier. En juist omdat het een teamsport is, hebben we als vereniging enkele regels opgesteld.

Trainingen

Zorg dat je 5 minuten voor aanvang omgekleed in de sporthal bent. Natuurlijk laten we de kleedkamer netjes achter en blijven we van andermans spullen af. Waardevolle spullen kun je het beste thuis laten. Wij raden jullie aan al je spullen in een tas mee de zaal in te nemen. Het is voor de veiligheid van de kinderen beter als ze op goede schone zaalschoenen lopen.

De volgende trainingsgroep mag alleen met toestemming van de aanwezige trainer in de zaal inspelen. Als je niet kunt trainen, meld je dit bij je trainer. Tijdens de training Met het materiaal dient voorzichtig omgesprongen te worden, zo mag er niet gevoetbald worden met de basketballen. Er mag niet gedunkt en aan de ringen gehangen worden.

Wedstrijden

Spelers zijn met de coach aanwezig in de hal tijdens de wedstrijd. Als je tijdens de wedstrijd niet speelt blijf je bij je coach op de bank zitten. Wij adviseren de spelers een trainingsjack of een T-shirt aan te trekken. Ouders nemen plaats op de tribune. Na de wedstrijd dienen meegebrachte flesjes opgeruimd te worden.

Bij thuiswedstrijden ben je minimaal 30 minuten voor aanvang van de wedstijd in de hal. Of zoveel eerder als de coach aangeeft. Het kan zijn dat je nog moet helpen om de zaal op te bouwen als je op die dag de eerste wedstrijd speelt. Als je de laatste wedstrijd van een dag speelt, ruim je met z’n allen de materialen weer op. De baskets gaan

 

weer omhoog. Als je dit samen doet, ben je zo klaar.

Bij uitwedstrijden ben je aanwezig op de tijd zoals aangegeven in de planning. Ouders worden ingedeeld voor rijbeurten naar de uitwedstrijden. Als je ouders niet kunnen rijden, zorgen ze zelf voor vervanging.

Wedstrijdtenues

De kleding is eigendom van de BV Lisse en wordt verhuurd aan de leden die competitie spelen. Dit bedrag bedraagt € 8,– per seizoen. Het bedrag van het kledinggeld is reeds verwerkt in het contributiebedrag. De tenues wordt afwisselend door de teamleden meegenomen na de wedstrijd voor de wasbeurt. De spelers regelen dit onderling. Bij jongere teams kan de coach dit indelen. Lees wel eerst de instructie voor het wassen.

Spelerskaart

Iedere aan de competitie deelnemende speler moet bij de wedstrijd zijn spelerskaart kunnen tonen. Deze zijn verzameld in de coachmap van zij/haar team. Dit is een legitimatiebewijs voorzien van pasfoto en de benodigde gegevens. Zonder deze kaart loopt de speler, door het deelnemen aan wedstrijden, een boete op van de Bond. Bankspelers hebben hun kaart in eigen beheer. Als zij geen kaart hebben, kan er alleen gespeeld worden als zij zich kunnen legitimeren. De eventuele opgelegde boete van de bond is voor eigen rekening. Deze dient door de desbetreffende speler/speelster betaald te worden.

button huishoudelijk reglementbutton statuten