Takenbeleid

Klik hier voor de takenlijst.

 

Let op; de takenlijst wordt telkens voor een langere periode vastgesteld. Er kunnen wijzigingen in het schema en de lijst plaatsvinden. De vermelding in de basketball-app is altijd bepalend.

 

 

Uitleg over de taken:

Om alle teams van BV Lisse hun wedstrijden te kunnen laten spelen moeten bij iedere wedstrijd diverse taken uitgevoerd worden. Bij de thuiswedstrijden betreft dit timen, scoren en fluiten. Bij de uitwedstrijden vervoer.

Volgens de statuten en het huishoudelijk reglement wordt ieder lid hiervoor een aantal keer per seizoen ingedeeld. Zorg dat je bij thuiswedstrijden netjes op tijd (een kwartier voor aanvang van de wedstrijd) aanwezig bent voor je taak. Dan weet de zaalleiding meteen dat ze voldoende hulp hebben bij de wedstrijden.

Taken

De uit te voeren taken verschillen per leeftijdsgroep. Onderstaand de taken per leeftijdsgroep:

U10:
Speel je in U10 dan heb je nog geen taken te doen. Je ouder(s)/verzorger(s) kunnen taken krijgen om te verrichten.

U12 en U14:
Speel je in U12 en U14 dan krijg je tafeltaken tijdens de thuiswedstrijden van andere teams van BV Lisse. Hiervoor zal een schema worden gemaakt zodat een ieder goed op de hoogte is van zijn/haar taken en dat het evenredig is verdeeld.

Je ouder(s)/verzorger(s) zullen daarnaast de tafeltaken moeten uitvoeren bij de wedstrijden van jouw team.

U16 en ouder:
Speel je U16 of hoger dan ben je verplicht de scheidsrechtercursus te volgen en krijg je scheidsrechtertaken tijdens thuiswedstrijden van BV Lisse. Daarnaast krijg je ook tafeltaken tijdens thuiswedstrijden van andere BV Lisse teams. Hiervoor zal een schema worden gemaakt zodat een ieder goed op de hoogte is van zijn/haar taken en dat het evenredig is verdeeld.

fluitje liggend

Hoe weet je wanneer je welke taak moet uitvoeren?

In de basketball app worden de taken geregistreerd. Omdat het invullen van de taken best een lastige klus is en nog niet altijd het volledige programma bekend is, kunnen we helaas niet op voorhand voor het hele seizoen de taken in vullen. Het is dan ook belangrijk dat je regelmatig in de app kijkt of taken zijn aangevuld.

Afspraken over de uit te voeren taken

  • Ieder lid dat ingedeeld staat voor een taak (vervoer uitgezonderd), moet zich minimaal 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd melden bij de dienstdoende wedstrijdleiding. Dit is dus 15 minuten voor de tijd die in het wedstrijdschema gepubliceerd staat.
  • De wedstrijdleiding kan een lid indelen voor een andere dan de volgens het schema opgelegde taak (op hetzelfde tijdstip).
  • Als je niet in staat bent om je taak uit te voeren, moet je zelf voor vervanging zorgen! De vervanger moet over gelijke vaardigheden beschikken. Je kunt bijvoorbeeld als senior niet iemand uit de U16 vragen om te fluiten bij de H U20.

Wat als ik mijn taak niet kan doen?

Uiteraard kan het voorkomen dat je voor een taak opgesteld staat op een moment dat het je niet goed uitkomt. Probeer zo’n taak dan te ruilen met een teamgenoot. Kun je binnen je team geen vervanger vinden dan kun je proberen om te ruilen met iemand van aan ander team.

Houdt daarbij wel rekening dat je vervanger over de juiste kwalificaties beschikt.

Ieder lid blijft verantwoordelijk voor de taak. Dit houdt in dat bij eventueel niet komen opdagen van de vervanger, degene die oorspronkelijk de taak kreeg toebedeeld nog steeds verantwoordelijk is, tenzij dit vooraf goed is gecommuniceerd naar het wedstrijdsecretariaat.

Kom je je taken niet na dan volgen er sancties.  Je misgelopen taak zul je alsnog moeten verrichten bij een andere wedstrijd, daarnaast krijg je een extra taak te verrichten. Indien je daarna weer een taak niet uitvoert zal de vereniging overgaan tot schorsing van de speler.

Geef wijzigingen altijd door via: ws@bvlisse.nl.

 

 

Sancties taken