We kunnen weer (een beetje) basketballen

Door de positieve(re) berichten kunnen we gelukkig weer beginnen met de trainingen. De trainingen van de U10-U12, U14 en U18 kunnen op de gebruikelijke wijze doorgang vinden. Zij mogen ook onderling trainingswedstrijdjes spelen. De trainingen voor de U10-U12 en U14 zullen dinsdag 24 november 2020 weer van start gaan. De U18 kan zelfs aanstaande donderdag al beginnen.

Ook de U22, Heren en Dames en Recreanten kunnen vanaf aanstaande donderdag weer hun favoriete balletje gooien. Welliswaar nog onder de bijzondere regels van maximaal 4 personen per speelhelft waarbij het absoluut niet is toegestaan om een wedstrijdje te spelen. (in welke vorm dan ook). Dit is echter alleen maar mogelijk indien we de sporthal weer middels de tussenschermen in drie ruimten indelen en verder strikte regels naleven.

De trainingen vinden voorlopig nog steeds plaats volgens het eerder opgemaakte schema:

Dinsdag:
18.00 uur tot 19.10 uur: U10-U12 en U14
19.20 uur tot 20.40 uur: veld 1 U22, veld 2 U18 en veld 3 Dames1
20.50 uur tot 22.15 uur: veld 1 en 2 H3 en veld 3 Recreanten

Donderdag:
18.00 uur tot 19.10 uur: U10-U12 en U14
19.20 uur tot 20.40 uur: veld 1 U22 en veld 2 U18
20.50 uur tot 22.15 uur: veld 1 en 2 H1 en H2 en veld 2 H3

Om aan alle corona maatregelen te voldoen is de hal weer in 3 ruimten verdeeld middels de schotten. Zolang deze schotten niet naar beneden zijn gelaten, zijn sporters (dus niet begeleiders) van 18 jaar en ouder niet toegestaan in de hal. Ook is het niet toegestaan om met meer dan 30 personen gelijktijdig in de hal aanwezig te zijn.

voorts gelden de volgende regels op het moment dat de leden van 18 jaar en ouder gaan sporten:
– er mag uitsluitend gesport worden in groepjes van 4 personen (exclusief begeleiding)
– er mag uitsluitend gesport worden op 1,5 meter afstand van elkaar. Contact is dus niet toegestaan
– er mag geen wedstrijdje gespeeld worden, zulks ter voorkoming van overtreding van de 1,5 meter regel
– aanwezigheid tijdens de training kan alleen na melding aan de coach/trainer. Deze dient bij te houden wie aanwezig is.

Voor de velden (ruimten) en groepen geld voorts nog het volgende
– elk veld kan opgedeeld worden in 2 speelveldjes (elk met 1 basket en tot maximaal de middenlijn)
– elk speelveld mag door maximaal 1 groepje van 4 sporters worden betreden. (dus in totaal 2 groepjes met maximaal 8 sporters in totaal per veld (ruimte))
– deze groepjes mogen niet met elkaar mengen en houden altijd 1,5 meter afstand tot elkaar. De groepen moeten als zodanig zijn te herkennen.

Tot slot nog een enkele opmerking:
– gezien het beperkt aantal ballen (en om hygienische redenen) is het aan te bevelen om zoveel mogelijk met een eigen bal te spelen.
– de kleedruimten zijn gesloten en mogen niet gebruikt worden om om te kleden, dit doe je dus thuis.
– het is niet toegestaan om te vroeg in de hal aanwezig te zijn. de tijd tussen de trainingsgroepen dient gebruikt te worden voor het verlaten en weer betreden van de hal. er mag dus geen overlap zijn.
– uiteraard gelden alle vaste afspraken nog steeds: dus handen wassen en desinfecteren, geen handen schudden en bij klachten blijf je thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *