Vanaf aanstaande zaterdag 6 november zijn er vanuit de overheid nieuwe maatregelen voor de amateursport en dan met name voor de binnensport van kracht. Dat heeft het demissionair kabinet afgelopen dinsdagavond aangekondigd. Voor basketbal betekent het dat naast de kantine, ook de sporthal voor personen van 18 jaar en ouder alleen toegankelijk is met een Corona Toegangsbewijs (CTB). Via NOC*NSF is er geprobeerd besluitvorming te beïnvloeden. Dat heeft geleid tot een aanpassing voor de buitensport, maar helaas niet voor de binnensport. Wij realiseren ons dat dit veel impact zal hebben op alle spelers, begeleiders, ouders en verzorgers en uiteraard onze vereniging.

V.w.b. de jeugdcompetitie tot en met de U18 zouden de nieuwe maatregelen geen grote impact hoeven te hebben. Zowel de spelers als wedstrijdbegeleiding (coach/scheidsrechter/jury) zijn tot en met deze leeftijdscategorie niet CTB-plichtig.

Bij de competitie van U20 en ouder is de impact groter. Ook hier zijn scheidsrechters, coaches en jury niet CTB-plichtig, echter alle spelers wel. Maar omdat wij op voorhand niet kunnen zien of iemand scheidsrechter of coach is, zal iedereen van 18 jaar en ouder worden gecontroleerd.

De nieuwe maatregelen hebben ook invloed op het binnenkomen van de sporthal.

Op wedstrijddagen zal de tribune worden afgesloten. De kleedkamers zullen aan de gangzijde afgesloten zijn zodat iedereen via de zaalentree de hal moet betreden. Daar vindt de controle plaats.

Publiek en meegereisde ouders kunnen dan de wedstrijden volgen vanuit de zaal. Er moet nog wel even gekeken worden of we dat kunnen realiseren met banken of stoelen.

Op trainingsdagen gaan we gebruik maken van de ingang aan de zijkant bij het sportveld (de Fioretti-ingang). Deze ingang is ook bereikbaar via de parkeergarage en dit zal worden aangegeven. De deur kan openblijven zodat in- en uitgaan makkelijk is.

We sluiten dan de kleedkamers aan de gangzijde ook af zodat iedereen weer uitsluitend via de zaalentree naar binnen kan om vandaar uit eventueel naar de kleedkamers te gaan.

Wat heb je nodig voor de toegangscontrole?

– Uiteraard ben je 18 jaar of ouder

– dien je te beschikken over een QR code die, na controle vraag, toegang geeft (dus het bekende groene scherm)

– en dien je je te kunnen legitimeren.

Zonder een goede uitkomst van de controle mogen wij je geen toegang geven tot de zaal!

De toegang tot de horeca wordt gecontroleerd door Sportfondsen. Het kan dus zijn dat zij je daar nogmaals vragen om je gegevens te laten zien. Werk hier gewoon aan mee.

Wij begrijpen dat al deze maatregelen voor iedereen ontzettend lastig kunnen zijn en ook wij hadden liever anders gezien. Uiteraard moeten wij ons wel aan de regels houden. Wij doen een beroep op iedereen om behulpzaam te zijn. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we toch een mooie sportmiddag en -avond hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *