Heren 2 ook kampioen!

heren2 kampioenNa de kampioenschappen van Dames 1 en de Mix U14-2 schaarde vorige week Heren 2 zich al bij de kampioenen binnen onze vereniging dit seizoen. Echter dat bleek pas later dat weekend het geval te zijn en wel door de medewerking van Racing Beverwijk, de nr. 2 die Club 2000 de laatste hoop op het kampioenschap ontnam. Doordat het onderling resultaat tussen Lisse en Beverwijk in het voordeel van Heren 2 was kon Beverwijk hooguit nog op een gelijk puntenaantal komen op de ranglijst.

Na een matige start van het seizoen met twee nederlagen in de eerste drie wedstrijden hing de positie van de trainer/coach op de eerste TC-vergadering nog aan een zijden draadje, maar het herstel kwam snel. Tot en met de eerste wedstrijd na kerst werd er niet meer verloren, waarna uit tegen Spaarndam een bijna traditionele verliespartij werd geleden. De derde wedstrijd na kerst zorgde ervoor dat het 7-puntsverlies uit bij Beverwijk werd omgezet in een positieve einde in geval van gelijk eindigen door thuis met 23 punten verschil te winnen.

Gaandeweg januari en februari leken er nog vier teams aanspraak te kunnen maken op de titel, naast de genoemde teams ook nog JBC/Noorderhaven. Hierop volgde eind februari een gezien het belang van het onderling resultaat op het eerste oog dure 15 punts-nederlaag uit tegen Club 2000 eind februari na de 13 punts-winst in de eerste seizoenshelft thuis. In maart echter ging de concurrentie en masse punten verspelen, waar Heren 2 rustig doorging met winnen, waardoor alles begin april weer in de eigen handen van Heren 2 lag. Dit bleef zo tot het voorlaatste speelweekend van het seizoen, waarbij Beverwijk zoals hierboven beschreven de helpende hand toestak door Club 2000 van z’n laatste hoop te beroven. Dit maakte de laatste wedstrijd uit tegen Sea Devils er eentje om des keizers baard, echter rondom deze wedstrijd werd het team wel door de bond van beker en medailles voorzien, alsmede een stevige bos Bollenstreekse tulpen om het seizoen feestelijk af te sluiten. Als kers op de taart werd in de wedstrijd tegen Sea Devils al snel een voorsprong gepakt, waarna de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld werd, waarna het eindsignaal klonk bij 51-56.

Kortom na een aantal jaar van net niet was het dit keer wel bingo voor Heren 2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *