Dames 1 viert kampioenschap met het dubbelen van de nr. 3 op de ranglijst!

Vrijdag 1 april stond voor Dames 1 de uitwedstrijd tegen de nr. 3 Akrides op het programma. Ondanks dat het kampioenschap twee weken geleden al binnen was gehaald in de onderlinge confrontatie met De Hoppers wilden de dames ook deze avond nog laten zien waarom ze met de welverdiende beker en bloemen stonden aan het (bijna) eind van het seizoen. (En met een overwinning vanavond kon ook het computersysteem van de bond bij onverhoopt gelijk eindigen niet meer de verkeerde ploeg bovenaan zetten……..)
De eerste helft schotelden beide teams de ruime schare meegereisde Lisse-fans geen denderend spel voor, de wedstrijd kwam maar matig los, onze dames verdedigden sterk en kregen in de gehele eerste helft slechts 4 (!) punten tegen. Echter sterke verdedigen deed de tegenstander ook, dit zorgde voor een zeer lage 4-11 ruststand, echter wel in het voordeel van de kampioenen.
Ook de tweede helft waren scores schaars, echter het is nog steeds zo dat je ook als je slechts 27 punten scoort je een wedstrijd kunt winnen. Dit gebeurde dan ook doordat er ook in de tweede helft bij de IJmuidense dames nog steeds weinig schoten wilden vallen. Eindstand werd derhalve 12-27 voor de dames uit de Bollenstreek waarmee Dames 1 zich voor de tweede keer in vier seizoenen tot kampioen liet kronen!
Gefeliciteerd dames, en nu wachten op de filmreportage van de supportende cameraman!