Trainingen ook voor 18+

Het zijn onwerkelijke tijden waarin de aangescherpte coronamaatregelen helaas onze wedstrijden en trainingen hebben stilgelegd. We hebben in overleg met Sportfondsen gezocht naar oplossingen om de trainingen toch zoveel mogelijk door te laten gaan. Dit zal wel zijn onder bepaalde regels die door iedereen goed nageleefd moet worden.

De trainingen van de U10-U12, U14 en U18 kunnen op de gebruikelijke wijze doorgang vinden. Zij mogen ook onderling trainingswedstrijdjes spelen. Voor jullie zal er gelukkig niet veel veranderen.

Doordat we de sporthal middels de tussenschermen in drie ruimten kunnen indelen, is het toch mogelijk om ook de U22, H1, H2, H3, D1 en de recreanten (onder strikte regels) te kunnen laten sporten. Hiervoor is een schema opgezet. Het is belangrijk dat dit schema en de regels nauwgezet worden nageleefd. Indien dit niet het geval is, zijn we genoodzaakt alsnog de verdere trainingen af te blazen en dat is in ieders nadeel.

Dinsdag
18.00 uur tot 19.10 uur: U10-U12 en U14
19.20 uur tot 20.40 uur: veld 1 U22, veld 2 U18 en veld 3 Dames1
20.50 uur tot 22.15 uur: veld 1 en 2 H3 en veld 3 Recreanten

Donderdag
18.00 uur tot 19.10 uur: U10-U12 en U14
19.20 uur tot 20.40 uur: veld 1 U22 en veld 2 U18
20.50 uur tot 22.15 uur: veld 1 en 2 H1 en H2 en veld 2 H3

Om aan alle corona maatregelen te voldoen zal de hal in 3 ruimten worden verdeeld middels de schotten.
Zolang deze schotten niet naar beneden zijn gelaten zijn sporters (dus niet begeleiders) van 18 jaar en ouder niet toegestaan in de hal.
Ook is het nimmer toegestaan om met meer dan 30 personen gelijktijdig in de hal aanwezig te zijn.

voorts gelden de volgende regels op het moment dat de leden van 18 jaar en ouder gaan sporten:
– er mag uitsluitend gesport worden in groepjes van 4 personen (exclusief begeleiding)
– er mag uitsluitend gesport worden op 1,5 meter afstand van elkaar. Contact is dus niet toegestaan
– er mag geen wedstrijdje gespeelt worden, zulks ter voorkoming van overtreding van de 1,5 meter regel
– aanwezigheid tijdens de training kan alleen na melding aan de coach/trainer. Deze dient bij te houden wie aanwezig is.

Voor de velden (ruimten) en groepen geld voorts nog het volgende
– elk veld kan opgedeeld worden in 2 speelveldjes (elk met 1 basket en tot maximaal de middenlijn)
– elk speelveld mag door maximaal 1 groepje van 4 sporters worden betreden. (dus in totaal 2 groepjes met maximaal 8 sporters in totaal per veld (ruimte))
– deze groepjes mogen niet met elkaar mengen en houden altijd 1,5 meter afstand tot elkaar. De groepen moeten als zodanig zijn te herkennen.

Tot slot nog een enkele opmerking:
– gezien het beperkt aantal ballen (en om hygienische redenen) is het aan te bevelen om zoveel mogelijk met een eigen bal te spelen.
– de kleedruimten zijn uitsluitend toegankelijk als doorgang en mogen niet gebruikt worden om om te kleden, dit doe je dus thuis.
– het is niet toegestaan om te vroeg in de hal aanwezig te zijn. de tijd tussen de trainingsgroepen dient gebruikt te worden voor het verlaten en weer betreden van de hal. er mag dus geen overlap zijn.
– uiteraard gelden alle vaste afspraken nog steeds: dus handen wassen en desinfecteren, geen handen schudden en bij klachten blijf je thuis.

Deze indeling en regels gelden vanaf vandaag tot nader bericht. De hierboven genoemde maatregelen zullen nog worden opgenomen in ons protocol.
Aangezien sporten voor iedereen belangrijk is, hopen wij dat op deze manier toch iedereen een balletje kan blijven gooien (als je wilt uiteraard).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *