Solide winst over Woodpeckers voor BV Lisse

BV Lisse speelde zaterdagmiddag tegen de Woodpeckers uit Houten. Na een matig begin en gemakzuchtige eerste helft (40 – 33) werd er orde op zaken gesteld. Er werd gewonnen met 90 – 70.

BV Lisse trad zaterdagmiddag aan tegen de Woodpeckers uit Houten. In de uitwedstrijd in Houten werd slechts met drie punten gewonnen. De taak was aan de heren om te laten zien dat zij een maatje zijn gegroeid sinds die tijd. Deze wedstrijd werd gespeeld zonder de geblesseerde Rohan van der Zwet (knie), Sander Korteweg kwam deze wedstrijd terug van een enkelblessure.

BV Lisse heren 1 kent de laatste paar wedstrijden zeer goede eerste kwarten. Echter, dit kon deze wedstrijd helaas niet doorgezet worden. Er werd nauwelijks verdedigd en slordig gespeeld. De mannen leken nog niet gebrand om te winnen. Ook de woodpeckers wisten weinig defense op de vloer te kunnen leggen. Lisse kon daardoor aanvallend bijblijven, het kwart eindigde in 19 – 20.

In het tweede kwart weten de Lissenaren de verdediging wat aan te scherpen. Ook laten zij zien dat ze aanvallend simpelweg beter zijn voor de hun tegenstander. Dit levert winst van het tweede kwart op met 21 – 13. We gaan rusten met 40 – 33.

In de rust wordt de nadruk gelegd op hardere verdediging. Coach Metin en zijn assistent Hans Luijk hamerden op de gemaakte verdedigende afspraken.

Het derde kwart met een aanvallende uitbarsting van de Lissenaren. Lisse wist waar de gaten van de verdediging van hun opponent lagen. Ze weten binnen drie minuten de stand op 55 – 35 te zetten. De Woodpeckers moeten vluchten in een timeout, waar ze uitstekend op reageren. Het kwart eindigt in 65 – 51 voor de thuisploeg.

In het vierde kwart vliegt Lisse weer aanvallend uit de startblokken, het staat op een zeker moment 85 – 59. Als laatste redmiddel proberen de Woodpeckers een zone verdediging. Dit wordt uitstekend uitgespeeld door Lisse. De Lissenaren stoppen echter iets te vroeg met spelen, de wedstrijd eindigt in 90 – 70.

De heren 1 van BV Lisse heeft nu twee weken vakantie. Na deze vakantie komen de cruciale wedstrijden waarin daadwerkelijk bepaalt gaat worden waar zij in de ranglijst horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *