BV Lisse Heren 1 deelt flinke tik uit

BV Lisse heeft zaterdagavond tegen de Utrecht Bulls duidelijke taal gesproken. In eigen huis werd er door de 2de divisionist ruim gewonnen, de eindstand bedroeg 96-60.

Op de goede verdedigende uiting vorige week tegen BV Amsterdam hoopte de mannen voort te kunnen borduren tijdens deze wedstrijd. Kleine kanttekening, Maurijn Spierenburg (afwezig) en Sander Korteweg (geblesseerd) konden deze wedstrijd helaas niet aan deze
wedstrijd deelnemen. De laatste 24 seconde van de warming-up werden in stilte doorgebracht door beide ploegen om het helikopterongeluk van Kobe Bryant, zijn dochter en zeven anderen te herdenken, de stilte eindigde in een luid applaus.

In het eerste kwart vliegt BV Lisse uit de startblokken. De heren stonden al op 12 punten voordat de tegenstander op het bord verscheen. Door bikkelhard te verdedigen en de aanvallen goed uit te spelen werd netje gemakkelijk gevonden. Stefan Vos wist er dit kwart 3
driepunters in te gooien. Het kwart eindigde in 31-4. De wedstrijd leek gespeeld. Het tweede kwart begon met een driepunter voor de uitploeg. De ijzersterke verdediging van het eerste kwart leek in rook opgegaan te zijn. Links en rechts werden er mensen voorbij
gelopen en de tegenstander kon zijn eigen missers ook nog oprapen onder de ring. Het kwart werd verloren met 19-23 en met 50-27 begon de rust.

Coach Metin maakte het in de rust duidelijk dat één kwart goed spel niet goed genoeg zou zijn. Hij gaf zijn team mee om de verdedigende energie van het eerste kwart weer op te pakken. Dit zou aan de andere kant van het veld weer gaan leiden tot makkelijke scores.
Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Het kwart werd gewonnen met 22 tegen 10, en na drie kwarten gaf het scorebord 72-37. Het laatste kwart was daarmee slechts een formaliteit geworden. De honderd werd helaas niet gepasseerd, het werd 96 tegen 60.
Scores: Stefan Vos 23, Wouter Luijk 20, Rohan van der Zwet 19, Allard de Jong 17, Thomas  Vos 11, Roland Wessels 4, Bart Hakkesteegt 2, Joost Mens en Koen van der Zwet kwamen deze wedstrijd niet tot scoren.