Spelregelbewijs en scheidsrechterscursus voor U16 en U18

Hi basketballers & basketbalsters van BV Lisse! Naast dat basketbal een erg leuke sport is, heeft de sport ook veel spelregels. Het is voor iedereen belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste regels zodat je op een goede manier kun deelnemen aan de trainingen en wedstrijden.

Spelregelbewijs verplicht vanaf U16

Vanuit onze sportbond, de NBB, wordt het verplicht gesteld dat jullie laten zien dat jullie alle regels goed kennen. Dit kunnen jullie doen door je spelregelbewijs te halen op BasketballMasterz. Dit is verplicht voor iedereen van de U16 en ouder, wanneer je nog niet in het bezit bent van een scheidsrechter diploma.

Scheidsrechtstersdiploma

Volgend jaar moet daarnaast ook iedereen die in de u16, u18 of u20 zit, gaan meedoen aan de opleiding tot basketbal scheidsrechter! Hieronder vindt je een overzicht van alle stappen die we met jullie zullen doorlopen, hierover zullen jullie later nog meer informatie ontvangen. Het behalen van het spelregelbewijs is een ingangseis om aan deze opleiding mee te doen.

Mail met persoonlijke inlogcode

Voor het behalen van je spelregelbewijs moeten jullie inloggen op de website van BasketballMasterz. Hiervoor ontvangen jullie een mailtje met daarin jullie persoonlijke inlogcode. Op de website vinden jullie ook uitleg van alle basketbalspelregels. Je kunt er ook oefenen zodat je je kennis eerst goed kan testen. De meeste vragen zullen jullie door jullie ervaring al kennen, maar soms moet je toch nog even goed nadenken. Probeer daarom eens een van de oefenvragen die je kunt vinden op de website. Tijdens de komende trainingen zal er af en toe, tijdens spelsituaties, even kort stil worden gestaan bij enkele moeilijke regels. Hier kunnen jullie de trainers of spelers van de heren- en damesteams natuurlijk ook om hulp vragen als een van de regels voor jullie onduidelijk is.

Let op de volgende stappen

Om jullie spelregelbewijs te halen, zijn er een aantal belangrijke punten, deze zullen we kort toelichten. Op de website (https://www.basketballmasterz.nl/spelsituaties/) staan alle spelregels uitgelegd. Hier vinden jullie ook oefenvragen zodat je je kennis kunt testen. Om de officiële tests te doen moet je inloggen met je persoonlijke inlogcode. Je kunt met deze code 3x proberen om de toets te halen. Deze ontvang je via de mail. Je kunt de officiële toets 3 keer proberen te halen. Haal je hem niet binnen 3 keer, moet je een nieuwe code aanvragen. Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar de technische commissie. Hieronder vindt je een overzicht van alle stappen:

  1. Check of je persoonlijke inlogcode werkt, activeer je account.
  2. Kijk rond op de BasketballMasterz website.
  3. Probeer de oefenvragen.
  4. Kom tijdens de training met je vragen als je een van de regels niet begrijpt.
  5. Meldt het als je inlogcode niet werkt, of als je deze nog niet ontvangen hebt.
  6. Haal je spelregelbewijs!

Belangrijke data

We willen graag dat jullie de toets allemaal dit seizoen halen. Daarom zijn er een aantal belangrijke data.

  • We willen graag dat jullie voor 17 april hebben getest of jullie kunnen inloggen. Het is het makkelijkst dat je na het ontvangen van het mailtje meteen kijkt of je je account kunt activeren. Lukt dit niet, stuur dan een mail naar Koen van der Zwet via koenvdzwet@hotmail.com.
  • Daarnaast willen we graag dat jullie voor 5 mei jullie spelregelbewijs hebben gehaald.

Succes allemaal namens de Technische Commissie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *