Rookie van de maand: Nicolas Koster

In de laatste maand van dit seizoen, beginnen we met een nieuwe traditie bij BV Lisse: de rookie van de maand. Iedere maand maakt een jeugdspeler kans op deze titel.  De winnaar loopt mee met heren 1 tijdens een thuiswedstrijd, loopt de warming up mee en zit op de bank bij coach Metin. Je maakt alles van dichtbij mee en leert nog meer over basketbal.

Nicolas Koster is rookie van de maand april

Nicolas Koster is de eerste rookie van de maand. Hij is nu bijna twee jaar lid bij de club. “Basketballen vond ik altijd al erg leuk, alleen deed ik er niets mee. Toen ik stopte met Hockey, besloot ik er wel iets mee te gaan doen”, geeft Nicolas aan. Zijn favoriete positie is guard. Hij speelt ook op die positie in zijn team, de U14. Hij wil graag nog beter leren schieten. Hij vind veel basketballers “vet” maar zijn grootste idool is Lebron James

Hij is genomineerd door Stefan Vos: “Nicolas werkt hard tijdens trainingen. Hij helpt regelmatig de U16 uit de brand door in te vallen bij wedstrijd. Zijn niveau van spelen heeft een goede invloed op de rest van zijn team”. Op zaterdag 14 april zit Nicolas op de bank bij heren 1.

De uitdaging

De rookie van de maand mag ook iemand van een ouder team uitdagen voor een wedstrijd. Dat kan bijv. zijn een-tegen-een, een shoot out of een andere uitdaging. Nicolas wil graag zijn trainer Mika uitdagen voor een partijtje een-tegen-een. Dat gaan we natuurlijk zeker regelen na een training of een wedstrijd.

Hoe word je rookie van de maand?

Rookie van de maand word je niet zomaar. Elk team mag een speler aandragen als kandidaat. Hierbij geeft het team aan waarom juist hij of zij rookie van de maand moet worden. Je kan hierbij denken aan de volgende onderwerpen:

  • De speler motiveert zijn teamgenoten tijdens de wedstrijd en trainingen
  • De speler blijft altijd positief, ook als het basketballen wat minder verloopt
  • De speler zet zich in voor de club als vrijwilliger
  • De speler staat altijd voor anderen klaar (bijv. bij taken wisselen).

Vanaf volgend seizoen (september 2018) maak je weer kans om rookie van de maand te zijn. Heb je ook iemand in je team die die dit verdient? Vanaf augustus kun je iedere maand een speler uit je team aandragen. App voor de 15e van de maand de naam naar Maurijn via 06 53898550 met daarbij de reden waarom deze speler/speelster rookie van de maand zou moeten zijn. Uit die namen wordt een keuze gemaakt door de Technische Commissie, bestaande uit Maurijn, Koen en Stefan. In de daarop volgende maand zit de rookie van de maand op de bank bij Heren 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *